Základní škola Plánická Klatovy

Jídelní lístek

dnání obědů: www.strava.cz

 

 Rodinné recepty - výzva vedoucí školní kuchyně pro rodiče

                                                                                                                                                                      

 

 3. 2. 2020
pondělí

polévka:    rychlá s vejci (A: 01,01a,03,09)     

   

1.   květák smažený obalovaný, brambory, tatarská omáčka (A: 01,01a,03,07,10)

   

2.   čočka na kyselo, párek, pečivo celozrnné (A: 01,01a,01b,01c,01d,03,07) 

   

Doplněk:
saláty dle výběru ( zeleninové, ovocné, těstovinové, jogurty, ovoce )
nápoje dle výběru (čaj - ovocné, černé, bylinkové,mléko, ml. koktejly, voda s citrónem a mátou a džusy)

     
 4. 2. 2020
úterý

polévka:      hovězí s rýží a zeleninou (A: 01,01a,09)   

   

1.   vepřové nudličky novohradské, těstoviny (A: 01,01a,03,06,07,09) 

   

2.   žemlovka s jablky a tvarohem (A: 03,05,07,11,12)

   

Doplněk:
saláty dle výběru ( zeleninové, ovocné, těstovinové, jogurty, ovoce )
nápoje dle výběru (čaj - ovocné, černé, bylinkové,mléko, ml. koktejly, voda s citrónem a mátou a džusy)

     
 5. 2. 2020
středa

 polévka:   zeleninová (A: 01,01a,07,09) 

   

1.   hovězí maso vařené, omáčka koprová, houskové knedlíky (kynuté) (A: 01,
      01a,03,07,09) 

   

2.   kuřecí špíz,rýže dušená (A: 01,01a) 

   

Doplněk:
saláty dle výběru ( zeleninové, ovocné, těstovinové, jogurty, ovoce )
nápoje dle výběru (čaj - ovocné, černé, bylinkové,mléko, ml. koktejly, voda s citrónem a mátou a džusy)

 .    
 6. 2. 2020
čtvrtek

polévka:   bramborová (A: 01,01a,09) 

   

1.   plněný paprikový lusk, omáčka rajská,těstoviny (A: 01,01a,01b,01c, 01d,
       03,09)  

   

2.   bramborové šišky plněné špenátem (A: 01,01a,07) 

   

Doplněk:
saláty dle výběru ( zeleninové, ovocné, těstovinové, jogurty, ovoce )
nápoje dle výběru (čaj - ovocné, černé, bylinkové,mléko, ml. koktejly, voda s citrónem a mátou a džusy)

     
 7.2. 2020 pátek

polévka:   kyselka divoká (A: 01,01a,03,07)

   

1.   krůtí maso pečené, dušené kyselé zelí, bramborové knedlíky, (A: 01,01a,
       03,07,12) 

   

2.   sicilská směs( papriky, r. protlak,žampióny, sýr),rýže dušená (A: 01,01a,03,
       06,07,09) 

   

Doplněk:
saláty dle výběru ( zeleninové, ovocné, těstovinové, jogurty, ovoce )
nápoje dle výběru (čaj - ovocné, černé, bylinkové,mléko, ml. koktejly, voda s citrónem a mátou a džusy)

 
 

                                  
                                     

     
17. 2. 2020
pondělí

polévka:   drůbková krémová (A: 01,01a,07,09) 

   

1.   anglická kuřecí rolka, kaše bramborová (A: 07) 

   

2.   vepřová kýta hamburská,houskové knedlíky (kynuté) (A: 01,01a,03,07,
       09,10)   

   

Doplněk:
saláty dle výběru ( zeleninové, ovocné, těstovinové, jogurty, ovoce )
nápoje dle výběru (čaj - ovocné, černé, bylinkové,mléko, ml. koktejly, voda s citrónem a mátou a džusy)

     
18. 2. 2020
úterý

polévka:    s kapustou a rýží (A: 01,01a,09)       

   

1.   vepřové maso na paprice, těstoviny (A: 01,01a,03,07) 

   

2.   bavorské vdolečky (A: 01,01a,03,07) 

   

Doplněk:
saláty dle výběru ( zeleninové, ovocné, těstovinové, jogurty, ovoce )
nápoje dle výběru (čaj - ovocné, černé, bylinkové,mléko, ml. koktejly, voda s citrónem a mátou a džusy)

     

19. 2. 2020

středa

polévka:   kmínová s vejcem, (A: 01,01a,09) 

   

1.   kuřecí stehno pečené, rýže (A: 01,01a,07)

   

2.   losos pečený na másle, brambory (A: 01,01a,03,04,07) 

   

Doplněk:
saláty dle výběru ( zeleninové, ovocné, těstovinové, jogurty, ovoce )
nápoje dle výběru (čaj - ovocné, černé, bylinkové,mléko, ml. koktejly, voda s citrónem a mátou a džusy)

        
20. 2. 2020
čtvrtek

polévka:   s těstovinou a zeleninou (A: 01,01a,03,09) 

   

1.   králičí ragů, rýže dušená (A: 01,01a,06,07,09,12) 

   

2.   uzenářský mletý řízek,brambor (A: 01,01a,01b,01c,01d,03,07) 

   

Doplněk:
saláty dle výběru ( zeleninové, ovocné, těstovinové, jogurty, ovoce )
nápojedle výběru (čaj - ovocné, černé, bylinkové,mléko, ml. koktejly, voda s citrónem a mátou a džusy)

     
21. 2. 2020
pátek

polévka:    fazolová (A: 01,01a)   

   

1.     hovězí pečeně štěpánská, rýže dušená (A: 01,01a,03) 

   

2.     zapečené bramborové noky s  kuřecím masem a smetanou (A: 01,01a,
         03,07)

   

Doplněk: 
saláty dle výběru ( zeleninové, ovocné, těstovinové, jogurty, ovoce )
nápojedle výběru (čaj - ovocné, černé, bylinkové,mléko, ml. koktejly, voda s citrónem a mátou a džusy)

  

 

        Jídla jsou podávána dle výběru. Ke každému jídlu je podáván nápoj.

01 Obiloviny obsahující lepek 04 Ryby
01a
Obiloviny - pšenice 05 Arašídy ( podzemnice olejná )
01b Obiloviny - žito 06 Sójové boby ( sója )
01c Obiloviny - ječmen 07 Mléko
01d Obiloviny - oves 09 Celer
01e Obiloviny - špalda 10 Hořčice
02 Korýši 11 Sezamová semena
03 Vejce 12 Oxid siřičitý a siřičitany


                                        Změna jídelníčku vyhrazena.

              Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bezprostředně po výrobě,

                nejdéle však čtyři hodiny od dokončení jejich tepelné úpravy.

                                                    Dobrou chuť!